UncategorizedAflă ce este berea artizanală și încearcă gusturile sale unice!

25/03/2021by admin0
https://threehappybrewers.ro/wp-content/uploads/2021/03/ce-este-berea-artizanala-1280x800.jpg

Ce este berea artizanală? Există mai multe răspunsuri la această întrebare dar cel care se potrivește cel mai bine este – bere făcută cu pasiune și inovație de artizani iscusiți. O bere artizanală reunește astfel în gustul și aromele sale munca, știința și dragostea unor pasionați de bere. Aventura berii artizanale a început să prindă contur și la noi în țară. Mici fabrici de bere care doresc să ofere o altfel de băutură încep să experimenteze gusturi noi, create după rețete tradiționale.

A crea o bere artizanală cere dedicare, timp, efort, pasiune și nu în ultimul rând iscusință. Berea craft este alternativa la marile corporații ce produc o bere standard, în cantități industriale, dar lipsită de personalitate. Micro-berăriile oferă în schimb calitate în loc de cantitate și reușesc să deschidă astfel apetitul curioșilor ce doresc să experimenteze sortimente noi și gusturi caracteristice.

Aventura berii artizanale și procesul creării sale

Berea a fost fabricată încă din cele mai vechi timpuri, pentru a trece apoi în monopolul marilor producători, care urmează rețeta profitului la scară largă. Însă acest monopol a fost spart atunci când mici producători independenți de bere din Statele Unite și Europa au reușit să-și facă repede și sigur loc pe piață. Aceștia oferă sortimente inedite, create după rețete proprii, în cantități reduse. Acest curent s-a răspândit rapid în întreaga lume iar România nu a fost nici ea ocolită, spre bucuria consumatorilor de bere. Însă multă lume încă se întreaba ce este berea artizanală?

Berea artizanală este fabricată după anumite criterii pentru a o diferenția de cea fabricată industrial. Trebuie să folosească ingrediente naturale, atent selecționate, malț, hamei, drojdii speciale și arome naturale. În funcție de ceea ce doresc berarii să ofere, aceștia utilizează diferite tehnici de fermentație, tipuri de drojdii, proporții diferite între hamei și malț. Toate aceste combinații sunt folosite la crearea unor adevărate stiluri de bere: IPA, Pilsner, Stout, Porter sau Lager.

Aceste sortimente sunt caracterizate de un gust specific, ce își face loc în preferințele curioșilor și creează adevărate trenduri. De exemplu Spania a început să consume mai multă bere decât vin, ceea ce chiar reprezintă o schimbare de tradiție. Acest lucru poate fi atribuit și avântului pe care berea artizanală îl aduce, oferind nenumărate sortimente ce merită gustate. Românii nu s-au lăsat mai prejos și poți găsi pe piața locală beri artizanale făurite cu pricepere de pasionați.

Gustă din savoarea berii artizanale regăsită în sortimente diverse!

Three Happy Brewers oferă în România o experiență gustativă aparte, sintetizată în câteva tipuri de bere craft, originare din diferite colțuri ale lumii. Dacă și tu dorești să încerci gusturi și arome noi pe piața românească, poți comanda de pe site sortimentele de bere artizanală pregătite cu măiestrie de berari pasionați. Aceste sortimente sunt:

  • Australian Pale Ale
  • West-Coast IPA
  • Belgian Enkel
  • Bohemian Lager
  • Robust Porter

Fiecare tip îți stimulează papilele într-un mod diferit, contribuind de asemenea la închegarea unei conversații bogate și la potolirea setei. Descoperă aroma ta preferată de bere artizanală în magazinul nostru online!

LASA UN RASPUNS

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *